Hoe kom je aan een kwalitatief linkprofiel?

Als ondernemer ben je hoogstwaarschijnlijk al bekend met Search Engine Optimization (SEO). Linkbuilding is daar een belangrijk onderdeel van. De backlinks die naar je website gaan, zijn voor het algoritme van zoekmachines als Google erg belangrijk. Toch heeft het geen zin om simpelweg zoveel mogelijk backlinks aan te maken. Het is namelijk ook zeer belangrijk dat je linkprofiel natuurlijk overkomt, zodat het voor de zoekmachines lijkt alsof er sprake is van een organische groei. Maar hoe zorg je nu precies voor een kwalitatief linkprofiel? Wij leggen je graag uit waar je op moet letten!

Plaats je backlinks op de juiste pagina’s

Allereerst is het belangrijk om de juiste pagina’s te vinden om je backlinks op te plaatsen. Het is verstandig om zoveel mogelijk voor relevante en kwalitatieve websites te kiezen. Ben je bijvoorbeeld actief in de autobranche, dan is het niet logisch als er alleen vanaf fitness-websites naar jouw website wordt gelinkt. Daarnaast is het belangrijk om geen gebruik te maken van websites met een hoge spamscore. Dit kan ervoor zorgen dat het algoritme van Google ook jouw website als spam aanmerkt, waardoor je website juist minder goed zichtbaar is in de zoekresultaten. In sommige gevallen kan je website zelfs volledig uit de zoekmachines verdwijnen, en dat wil je uiteraard niet hebben.

Wil je er zeker van zijn dat jouw backlinks op de juiste pagina’s geplaatst worden? Dan kun je ervoor kiezen om een specialist als Rubin Koot in te schakelen. Zo hoef je niet zelf allerlei webmasters te benaderen, maar word je geholpen bij het plaatsen van de links.

Maak gebruik van de juiste anchors en link naar geschikte pagina’s

Bij linkbuilding is het ook van belang om naar diverse pagina’s op je website te linken. Bij een organische groei zullen nooit alle backlinks naar één pagina gaan. Dus is het belangrijk om ook bij linkbuilding naar een aantal verschillende pagina’s te linken. Daarnaast is het verstandig om te variëren met de anchors en om anchors te kiezen die ook goed aansluiten bij de zoekwoorden waar je op wilt scoren.

Het is verstandig om linkbuilding uit te besteden

Vaak is het de beste optie om linkbuilding uit te besteden. Het kan namelijk behoorlijk lastig zijn om deze techniek helemaal juist uit te voeren. Daarnaast moet je ook over de juiste plaatsingsmogelijkheden beschikken en heb je dus een breed netwerk nodig. Besteed je de techniek uit aan de juiste specialist, dan is dit vaak goedkoper en ook veel effectiever.

Scroll naar boven