snelle wp website

Hoe je een WordPress website sneller kunt laten laden

Snel ladende WordPress websites zijn essentieel voor je online bedrijf. Een site die er te lang over doet om te laden kan vervelend zijn voor bezoekers en mogelijk schadelijk voor de SEO ranking. Gelukkig zijn er tal van methoden beschikbaar die de snelheid ervan kunnen verbeteren en ervoor kunnen zorgen dat hij veel sneller opent.

Test eerst de laadtijd van je site met bijvoorbeeld GTmetrix. Dit geeft je een exacte meting van hoe traag pagina’s laden en geeft suggesties over hoe je ze kunt verbeteren.

Ten tweede kan het gebruik van een caching plugin de laadtijd van je website aanzienlijk verkorten. Caching slaat kopieën van pagina’s op de server op, zodat ze toegankelijk zijn wanneer bezoekers terugkeren. Populaire cache plugins zijn W3 Total Cache en WP Super Cache.

Ten derde: optimaliseer de database van je website. Na verloop van tijd heeft WordPress de neiging om veel onnodige gegevens in zijn databases op te slaan die de snelheid negatief kunnen beïnvloeden. Het onderhouden van de database is essentieel voor het verbeteren van de snelheid, omdat het de bestanden klein en schoon houdt door verouderde informatie te verwijderen.

Een CDN gebruiken

Ten vierde: maak gebruik van een content delivery network (CDN). Een CDN kan de levering van de inhoud van je website versnellen door deze op te slaan op servers over de hele wereld.

Ten vijfde, optimaliseer je WordPress en thema code. Een groot deel van je site draait op CSS of JavaScript bestanden, die de laadtijden aanzienlijk kunnen vertragen als ze niet geminificeerd en samengevoegd zijn. Gelukkig zijn er een paar plugins beschikbaar die met dit proces helpen, zodat je code sneller laadt.

Als je meer wilt weten over het optimaliseren van de snelheid van je site, bekijk dan onze tutorial over hoe je dat kunt doen.

Test vervolgens de prestaties van je WordPress site met behulp van een web speed testing tool. Deze instrumenten vertellen je hoe snel pagina’s laden, wat de SEO ranking aanzienlijk kan beïnvloeden.

Hoewel het gemakkelijk is om overweldigd te raken door alle details op je website, streef altijd naar eenvoudige oplossingen die de laadtijd sneller maken.

Kijk eerst en vooral eens goed naar de thema’s op je site. Slecht ontworpen thema’s kunnen een grote bijdrage leveren aan trage laadtijden op websites. Zorg ervoor dat elk thema dat je kiest geoptimaliseerd is voor WordPress, een indrukwekkende CSS3 basis heeft en zo weinig mogelijk afbeeldingen per pagina gebruikt.

WordPress up-to-date houden

Zorg er bovendien voor dat je je WordPress-thema up-to-date houdt met nieuwe functies. Veel van deze updates zijn gratis, dus door er gebruik van te maken kan je website sneller laden.

Zorg er ten slotte voor dat je WordPress site wordt gehost op een goed presterende server met uitstekende klantenondersteuning. Hostingproviders met hoge snelheden en een uitstekende klantenservice kunnen het verschil maken voor een langzaam ladende WordPress website.

Scroll naar boven